Fartdårar & korta stubiner

Det händer miljontals saker varje dag i Sverige. Allt från dina vardagliga morgonvanor som att rensa öronen, borsta tänderna och koka den perfekta koppen kaffe till att du går till jobbet och pitchar in ett stort projekt till monsterföretaget som firman länge drömt om. Händelser under dagen kan kategoriseras till en oändlighet, men låt oss denna gång ta till allvaret och se på de mindre roliga händelserna. Trafiken är ett bra exempel på ställe där det händer mycket tråkiga saker varje dag. Det är här det lätt uppstår irritation, stress och impulser som man i efterhand lätt kan bli att ångra. Nu försöker du antagligen komma på senaste gången du kände något av detta och jag är ganska säker att du kom på något.

En händelse som troligtvis en av förarna i denna ”upplevelse” åtminstone alltid kommer att bära med sig är något som skedde för bara en vecka sedan. Det hela utspelade sig i Dalarna sent på kvällen då ett par var på väg hem. Plötsligt blir de omkörda av en ”fartdåre” som man skulle kalla det för. En man som kör om i hög hastighet precis vid en dold sväng. Mannen i bilen som blev omkörd blinkade då med sitt helljus för att liksom visa att ”det var inte så snyggt gjort” och få föraren att tänka sig för nästa gång. Tyvärr var detta fel person att blinka åt, något gick snett, en stubin brann upp och hornen växte fram. Ett par kilometer fram på vägen ser sedan paret att den ilskna föraren blockerat hela vägen med sin bil och tvingas då stanna sin egen bil. Mannen som kört om rusar ur sin bil och bort bort mot deras där han börjar slå och banka på deras bil. Vettskrämda startar dessa sin bil och vänder om, men den galna mannen kastar sig in i sin egen bil och kommer hack i häl. I 100 km i timmen börjar han då försöka preja den andra bilen av vägbanan under ett par kilometer, innan han vänder om och kör plattan i mattan tillbaka in mot stan. Paret som blev jagade av denna man klarade sig utan fysiska skador, men förarens sambo fick en panikattack i bilen och fick lov att besöka akutmottagningen för lugnande medel.

Om polisen fått tag på denna förare är ännu okänt, men paret har polisanmält honom och menar att detta var ett regelrätt mordförsök.

fart

Be the first to comment on "Fartdårar & korta stubiner"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*