Sätt färg på huset – våra bästa tips

Innan huset får en ny kostym är det många beslut du måste fatta: vilken färg ska du satsa på och vem ska du anlita för jobbet?

De färger som vi omger oss med påverkar vårt beteende och våra känslor. Grönt gör oss lugna medan rött får våra hjärtan att slå snabbare. Om du vill ha en vit fasad ska du välja en vit färg som har gult och grått i sig. Det gör att färgen inte blir för skarp. Detta gäller även om du väjer en röd färg.

När du provar färgen i butik ska du tänka på att den blir mer kulört när den sprids ut på en större yta. Undvik därför allt för intensiva färger om det inte är något som du är ute efter. Ett tips är att gå runt i området där du bor om du letar efter inspiration. Då kan du se vilken färg som passar bäst i din hemmiljö.

Kontakta målerifirman tidigt (rubrik)

Snart är det sommaren igen och högsäsong för Sveriges alla målerifirmor. Om du inte är en gör-det-självare som planerar att lägga sommarlovet på att måla om fasaden är det dags att börja kontakta proffs som kan hjälpa dig med ditt projekt. De bästa målerifirmorna blir snabbt uppbokade.

Så mycket kostar projektet (rubrik)

När du anlitar en målerifirma finns det inga fasta priser. För målerifirmor ligger timpriset på ungefär 300 till 600 kronor (källa: malerifirmor.org) och i det priset inkluderas inte material och resor.

Be alltid om att få offerter från flera olika målerifirmor innan du bestämmer dig för vem det är som ska få ta sig an ditt projekt. Glöm inte att be om att få rotavdraget inkluderat.

Be the first to comment on "Sätt färg på huset – våra bästa tips"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*