Vikten av teambuilding

Teambuilding är något som det tjatas rätt mycket om. Men det finns goda skäl till det. Man kan ta fotboll som exempel. Även om man har 11 talangfulla spelare, kommer man inte att vinna många matcher om alla drar åt varsitt håll och inte kan samarbeta. Samma sak gäller på en arbetsplats, men i ändå högre grad. Alla kan inte tycka om alla, men det är viktigt att man i alla fall respekterar varandra. En arbetsplats där folk talar bakom ryggen på varandra är inte en produktiv arbetsplats. Det är därför teambuilding är viktigt. En bra atmosfär kan i och för sig skapas av sig själv, men det hör till ovanligheterna. Därav vikten av teambuilding.

Hur man då ska ordna det här med teambuilding är en annan fråga. Att de anställda gör något roligt tillsammans, som gärna innebär att de måste samarbeta är det mest uppenbara. Men, det kan vara svårt att kombinera de två. Dålig teambuilding, där de anställda tvingas göra saker de tycker är tråkiga eller töntiga kan i och för sig faktiskt fungera. I och med att det gaddar ihop de anställda mot den korkade chefen som tvingar dem göra en massa dumheter. Ungefär som i Amerikansk militär, där soldaterna förenas i ett hat mot Sergeanten. Som chef kanske man inte tycker att detta är helt lyckat.

Det är här eventbyråer kommer in i bilden. Dessa har stor erfarenhet, och vet vad som vanligtvis uppskattas av de anställda som teambuilding. En eventbyrå som Eventosaurus har då en mängd olika aktiviteter att erbjuda, som det är svårt att arrangera på egenhand. Kontaktnät och erfarenhet är i de här sammanhangen helt ovärderliga. Så om det börjar bli dags för lite teambuilding (kick off kanske, då sommaren börjar ta slut), är det hög tid att kontakta en kvalificerad eventbyrå. Det blir helt enkelt för dyrt i längden att inte syssla med aktiv teambuilding.

Be the first to comment on "Vikten av teambuilding"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*